Carbo Digest

Bodite prvi in ocenite ta artikel

Dobavljivost: Na zalogi, (rok dobave 1-2 delovna dni)

28,90 €
Ali

Hiter predogled

Prebavni encimi so beljakovine, ki so nujno potrebne za prebavo zaužite hrane.

Caarbo digest

Dvakrat klikni na zgornjo sliko za povecavo

Pomanjšava
Povečava

Več pogledov

  • Caarbo digest
  • Caarbo digest

Podorobnosti

Prebavni encimi so beljakovine, ki so nujno potrebne za prebavo zaužite hrane. Prebava pomeni mehanski in kemični proces pretvorbe hrane v najmanjše delce, ki iz prebavil preidejo v krvni obtok. Brez encimov, hranil iz hrane ne moremo izkoristiti. Beljakovine prebavijo v aminokisline, maščobe v maščobne kisline in kompleksne sladkorje (škrob) v enostavne sladkorje (glukoza), ki jih telo lahko uporabi kot vir energije in kot gradnike. Prebava se začne v ustih. Z encimi že delno predelana hrana preide v prednji del želodca, kjer se prebavlja z encimi iz ustne votline in encimi prisotnimi v hrani, in sicer preden jo zalijejo želodčni sokovi. Potem hrana preide v tanko črevo, kjer prebavni sokovi iz trebušne slinavke nevtralizirajo želodčno kislino in dokončno spremenijo hrano v obliko, ki jo telo lahko absorbira v krvni obtok. Če pa hrana ni dovolj prebavljena, v debelem črevesju neprebavljene beljakovine gnijejo, sladkorji fermentirajo in neprebavljene maščobe postanejo žaltave. Mnoge škodljive, toksične snovi lahko preidejo skozi črevesno steno v krvni obtok in povzročijo zdravstvene težave kot so alergije, kožne spremembe in celo resne bolezni kot so diabetes, bolezni srca in ožilja ter mnoge druge bolezni sodobnega človeka.

Carbo Digest je mešanica prebavnih encimov, posebej namenjena za omnivore (vsejedce) in tiste, s krvno skupino »O«. Vsak encim deluje namreč na določeno vrsto hrane, zato se encimi med seboj ne morejo nadomeščati. Pomanjkanje ali celo odsotnost enega samega encima lahko vpliva na slabo počutje ali poslabšanje zdravja. Vsi encimi so rastlinskega izvira (predvsem iz glivic), so zelo stabilni in odporni na želodčno kislino tako, da podpirajo prebavo v celotnih prebavilih.

Sestavine (vsebnost 2 kapsul):

Hemicelulaza                                     2.400 HCU
Proteaze                                           90.000 HUT
Proteaze stabilna kislina                     200 SAPU
Amilaza                                             30.000 DU
Glukoamilaza                                          40 AGU
Alfa galaktozidaza                                400 GaIU
Maltaza                                               3.000 DP
Invertaza                                                300 SU
Laktaza                                               3.600 ALU
Lipaza                                                15.000 LU
Celulaza                                              2.400 CU

Navodila za uporabo: Vzemite 1 kapsulo 2 krat na dan (ob glavnih obrokih).

Količina:   60 kapsulOpozorilo: Hranite izven dosega otrok. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehransko dopolnilo ni namenjeno za nadomestilo zdravi in uravnoteženi prehrani. Ni primerno za otroke mlajše od 3 let, doječe matere in nosečnice. Hranite v temnem in suhem prostoru med 10 in 25 °C. Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na embalaži.

Proizvajalec: Biovis d.o.o., Dolinska 1a, 6000 Koper

Priporočamo tudi

Be Natur Magnezijev klorid - 100ml

Be Natur Magnezijev klorid - 100ml